Glæd jer til 2020/21!

Adam RydeNewsLeave a Comment

Glæd jer til 2020/21!

Hotel Pro Forma præsenterer både AMDUAT. En iltmaskine og det ikoniske hovedværk Operation:Orfeo i Danmark i denne sæson.


AMDUAT. En iltmaskine


En mand ligger døende på et sygehus, mens den ægyptiske solgud rejser gennem underverdenen

Teater Republique og Hotel Pro Forma åbner portene til oldtidens Egypten med sjakaler, ibisfugle, skarabæer, farverige kostumer, nykomponeret musik, ambiente lydlandskaber, videokunst, lys og performance iscenesat på en sjældent set 28 meter lang scene.

AMDUAT. En iltmaskine er baseret på forfatter Harald Voetmanns anmelderroste digtroman af samme navn og er en sammenskrivning af to fortællinger: En mand ligger dødende på et sygehus, mens den ægyptiske solgud Ra rejser 12 timer gennem underverdenen fra solnedgang til solopgang.

Manden, vi møder på Holbæk Sygehus, er far til forfatteren Harald Voetmann, som fortæller historien. Med galgenhumoristisk sans for livets grundvilkår og dødens uafvendelighed, fortæller forestillingen om det at give slip på livet. Et personligt rum spejler sig i et mytologisk, og begge forenes de i store maleriske scenebilleder bredt ud over et 28 meter langt lærred.

Læs mere her

AMDUAT. En iltmaskine, anden del i Hotel Pro Formas og Kirsten Dehlholms underverdenstrilogi, blev i april aflyst som følge af COVID-19, men kan nu opleves

1. – 12. juni 2021 på Teater Republique.

Køb billet

Operation:Orfeo

– Hotel Pro Formas ikoniske hovedværk fra 1993


Fortællingen om Orfeus og Eurydike er med sin skønhed, æstetiske kraft og sanselige tidløshed en myte, der taler til alle tider og til alle generationer. I Operation : Orfeo indrammes historien i tre abstrakte billeder, der centrerer sig omkring en uendelighedstrappe. Værket opnåede øjeblikkelig kultstatus ved premieren og har siden været opført verden rundt. Det er 13 år siden, at værket sidst blev opført i Danmark, og kompagniet har bebudet, at dette bliver den sidste opførelse. Gå derfor ikke glip af en enestående mulighed for at se eller gense et værk, hvis lige ikke findes, hverken æstetisk eller genremæssigt, inden for dansk scenekunst. Operation:Orfeo er sidste del af Hotel Pro Formas og Kirsten Dehlholms underverdenstrilogi, der består af forestillingerne Gilgamesh 2018/19, AMDUAT. En iltmaskine 2020/21 og Operation:Orfeo 2020/21.

Læs mere her

Operation:Orfeo kan opleves på Det Kongelige Teater 2., 3., 4. og 5. juni 2021 under CPH STAGE og i Musikhuset Aarhus 8. juni 2021.

Skuespilhuset, Det Kongelige Teater, 2. – 5. juni 2021

Køb billet

Musikhuset Aarhus, 8. juni 2021

Køb billet
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *