Undercover+

Undercover

Biblioteket som fysisk fortælling

2010

2010
24. apr - 11. sep 2010
Diamanten - Det Kongelige Bibliotek

Undercover

Biblioteket som fysisk fortælling

2010

Hotel Pro Forma går UNDERCOVER


Først var det multikunstneren Robert Wilson, nu er det Hotel Pro Forma. På Det Kongelige Bibliotek bliver kulturarven nu for anden gang taget under kærlig behandling af fremtrædende kunstnere i en ny stort anlagt udstilling.

Hotel Pro Forma og Kirsten Dehlholm, der i år kan fejre 25 års jubilæum, har været på opdagelse i Det Kongelige Biblioteks ufattelige mængder af bøger, billeder og værker, der afspejler århundreders produktion af kultur. De har vandret i samlingernes fascinerende landskab af viden, dokumentation, udtrykskraft og tankegods – og det kommer der nu udstillingen UNDERCOVER ud af.

 

Udstillingen UNDERCOVER – Biblioteket som fysisk fortælling, vil fremvise og afdække. Den vil fortælle historier, anekdoter og hemmeligheder om nogle af alle de små og store skatte, man kan finde i Det Kongelige Biblioteks samlinger: fra kulturhistoriske fyrtårne til dagligdags pamfletter.

 

Værker fra syv forskellige afdelinger bliver udstillet: fra fotografisamlingen, håndskriftsamlingen, konservering, digital konservering, medicin, sikkerhed og små tryksager. Afdelingsledere og bibliotekarer får stemme og bliver selv en del af udstillingen. De fører os rundt og leder os ad nye spor til steder og til ting, vi ikke kendte eller havde glemt. Fra hver afdeling har Hotel Pro Forma udvalgt værker af meget forskellig oprindelse og betydning. Derudover indgår genstande og billeder fra Hotel Pro Formas omfattende produktion i med- og modspil med de udvalgte værker fra samlingerne.
 

2010
24. apr - 11. sep 2010
Diamanten - Det Kongelige Bibliotek
Del denne side