Rachmaninov Troika+

Rachmaninov Troika

Hotel Pro Formas iscenesættelse af tre operaer på La Monnaie de Munt i Bruxelles

2015

2015
16. - 30. jun 2015
La Monnaie, Bruxelles

Rachmaninov Troika

Hotel Pro Formas iscenesættelse af tre operaer på La Monnaie de Munt i Bruxelles

2015

Operahuset La Monnaie de Munt i Bruxelles spillede Rachmaninov Troika i juni måned 2015. Rachmaninovs tre operaer Aleko, Skupoj Rytsar (Den Gerrige Ridder) og Francesca da Rimini blev for første gang nogensinde vist samlet på én aften.

 

Rachmaninov Troika er det første projekt, der opføres uden for La Monnaies operahus, mens det er under renovering. Stedet for opførelserne var Théâtre National. Dette har gjort det muligt for Hotel Pro Formas kunstneriske team at skabe en stedsspecifik scenografi, som klæder Théâtre Nationals imponerende sal.

 

Sergei Rachmaninovs eneste tre operaer opføres samlet med titlen Rachmaninov Troika på operahuset La Monnaie i Bruxelles. Hotel Pro Forma står for iscenesættelsen med et overordnet visuelt partitur og en kæmpestor fritstående trappe som scene. Den første opera, Aleko, kan ses som opera og teater. Her er rummet dybt, og farverne eksploderer i kostumer og lys. Den anden opera, Den gerrige ridder, er opera og arkitektur. Her er rummet fladt med filmet arkitektur som baggrund for solisterne på forscenen. Den tredje opera, Francesca, er opera og billede. Rummet er atter dybt og alt er sort-hvidt på trappen i underverdenen.

2015
16. - 30. jun 2015
La Monnaie, Bruxelles
Del denne side