jesus_c_odd_size+

jesus_c_odd_size

En forestilling og en udstilling om Jesus og vor tid

2002

2002
8. mar - 5. apr 2002
Nikolaj Kunsthal, København
2000
15. apr - 1. okt 2000
Malmö Högskola, Malmø

jesus_c_odd_size

En forestilling og en udstilling om Jesus og vor tid

2002

jesus_c_odd_size er en billedskabende og undersøgende forestilling omkring et emne, der har fascineret os i 2000 år. Titlen hentyder til nutidens websites, hvor vi alle kanoniseres på den elektroniske nattehimmel, samtidig med at vi som Jesus går rundt og er mere eller mindre malplacerede i vor egen tid. Vi er hver især en mærkelig størrelse.

 

Jesusskikkelsen viser sig som flere forskellige personer, som mange forskellige handlinger. Men altid skjult eller forklædt i det mest synlige, det mest konkrete. Dér ligger hemmeligheden, den ligger lige for.

 

Forestillingen består af skuespil, performance, installation, foredrag, projektion og film. Den opføres ikke på et teater, men i en kirke, der fungerer som udstillingssted for moderne kunst. Publikum går rundt i bygningen, fra våbenhus til kirkesal, fra kontor til køkken, fra tårnrum til krypt. Et ikke-lineært forløb af skulpturelle handlinger kan opleves og overværes af få eller mange tilskuere på én gang. Opførelsen er et rodnet af betydninger, som tilskueren kan gå på opdagelse i, lade sig forføre af, fare vild i, eller forsage. Varigheden er op til 3 timer alt efter hvor længe du bliver.

 

50 personer medvirker fra fire forskellige lande. Alle er de mennesker af vor tid.

 

jesus_c_odd_size i Nikolaj Udstillingsbygning kunne opleves dels som udstilling om dagen dels som forestilling om aftenen. jesus_c_odd_size gør brug af alle rum i kirken.

 

Dele af forestillingen blev vist på Malmö Högskola i oktober 2000.

 

Varighed 3 timer uden pause

 

2002
8. mar - 5. apr 2002
Nikolaj Kunsthal, København
2000
15. apr - 1. okt 2000
Malmö Högskola, Malmø
Del denne side