Dagens kage er en træstamme+

Dagens kage er en træstamme

En performativ udstilling af Hotel Pro Forma

2015

2015
6. - 29. nov 2015
Kunstforeningen Gl. Strand

Dagens kage er en træstamme

En performativ udstilling af Hotel Pro Forma

2015

”- Dagens kage er en træstamme, sagde damen, da hun kørte servicevognen gennem DSB-toget. Det slog mig, hvordan dagligdagens fænomener kan ændre sig blot ved at blive omdefineret med nogle få ord. Det slog mig også, at dagens kage, som i 2015 er en 30 års fødselsdagskage til Hotel Pro Forma, må være på størrelse med en træstamme. Hotel Pro Forma har skabt mere end 50 produktioner inden for den periode, og det skal markeres med en anderledes udstilling, der både viser frem og peger tilbage. Et nyt værk der fokuserer på scenekunsten som kunst. Dagens kage er en træstamme er en forestilling, en udstilling, en indstilling skabt specielt til Kunstforeningen GL STRAND.” - Kirsten Dehlholm, grundlægger af Hotel Pro Forma.


Rum for rum bliver GL STRAND indtaget med stedsspecifikke iscene-sættelser, hvor live performance og levende tableauer er gennemgående fænomener. Værker fra 30 års internationalt virke flytter ud af arkiverne, ud af teatret og direkte ind i billedkunstens rammer. Se eller gense billeder og sekvenser fra manga-operaen War Sum Up, oplev koret på trappen fra verdenssuccessen Operation:Orfeo eller genopfrisk H.C. Andersen-forestillingen Jeg er kun skindød. Og hvad sker der, når man krydser Theremin med Latter i Mørket, eller hvis man blander Carpe Carpe Carpe med Kosmos+?

 

Se video optagelser af live streaming her

 

Udsigten fra GL STRAND skabes som et megastort maleri, der danner baggrund for live performere, som fremfører tekster fra Hotel Pro Formas forestillinger – uafbrudt gennem hele udstillingsperioden. Blandt de medvirkende er f.eks. et af børnene fra Carpe Carpe Carpe (1989).
Han er nu er en voksen mand på 33. Tekster er skrevet af Inger Chris-tensen, Ib Michael, Søren Ulrik Thomsen, Morten Søndergaard, Christina Hesselholdt, Peter Seeberg og mange andre.

 

Udstillingen / forestillingen kræver ikke et forhåndskendskab til Hotel Pro Forma. Den er en del af den vedvarende og nysgerrige undersøgelse, som altid finder sted i Hotel Pro Formas værker. En undersøgelse, der med afsæt i det visuelle, udfordrer gængse opfattelser af form, fænomener og genrer.

 

Dagens kage er en træstamme er iscenesat af Kirsten Dehlholm, kunstnerisk leder af Hotel Pro Forma.

 

Dagens kage er en træstamme er finansieret af Wilhelm Hansen Fonden.


Hotel Pro Forma er støttet af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for scenekunst. Udstillingerne i Kunstforeningen GL STRAND er støttet af Statens Kunstfond og Københavns
Kommune.


Besøg Kunstforeningen GL STRAND                                              

2015
6. - 29. nov 2015
Kunstforeningen Gl. Strand
Del denne side