Meating Ghost

Kunstinstallation, der snyder sanserne

2014
05. apr 2014
, kl. 17:30
Atelier Hotel Pro Forma, Stranslodsvej 6B, 3.sal, 2300 København S

Meating Ghost

Kunstinstallation, der snyder sanserne

Atelier Hotel Pro Forma præsenterer:
Meating Ghost
Kunstinstallation af artist-in-residence Ayaka Okutsu
 

05 April 2014. Fra: 17.30 – 21.00.
Atelier Hotel Pro Forma, Strandlodsvej 6B, 3., 2300 København S.
Gratis adgang. Facebook event
 

Forestil dig, at du var en frø, ville du så se verdenen på hovedet? Hvad gør høre-og synssansen ved vores opfattelse af verden? Er du nogensinde blevet rørt af en robot?


I Meating Ghost undersøger den japanske billedkunstner Ayaka Okutsu manipulationen af forskellige sanser, som en måde at gøre publikum bevidste om deres egen opfattelse. Meating Ghost er titlen på Okutsu’s nyudviklede installationskoncept til Atelier Hotel Pro Formas 400 kvm. store udstillingsrum. Værket er en videoinstallation med binauralt optaget lyd, hvilket giver en 360-graders rumopfattelse gennem hørelse. Det skaber en uvirkelig fornemmelse af dimension og kropslighed gennem en kunstig forringelse af høre- og synssansen. Hendes mål er, at publikum opnår en ny og højere sansning, der overskriver hverdagens begrænsninger men antyder muligheden for en ny menneskelig væren.


Publikum kan deltage i en eksperimenterende mad-workshop og i en række af eksperimenter, der stimulerer deres høre –og synssans. Alt researchmateriale bag projektet vil blive præsenteret i installationen, hvilket inkluderer højdepunktet Blind Robot af Louis-Philippe Demers. Robotten udforsker forsigtigt kroppen, men mest ansigtet på beskueren, på en måde der minder om, hvad blinde mennesker gør for at genkende et menneske eller objekt. Blind Robot blev udstillet på cyber-kunstfestivalen Ars Electronica i 2013.

Meating Ghost er lavet i samarbejde med lydkunstner Stina Hasse, Robot Culture and Aesthetics (ROCA, Københavns Universitet), Center for Sund Aldring (CESA, Københavns Universitet) og Medicinsk Museion (København).Fra 17.00 – 17.30 kan et begrænset antal publikum deltage i en eksperimenterende mad-workshop. Tilmelding nødvendig, da der kun er 20 pladser. Send en mail til Martin Rørtoft på mr@hotelproforma.dk for tilmelding.


Se også ‘Videnskab i Kunsten et seminar arrangeret af Hotel Pro Forma på Medicinsk Museion , hvor Ayaka Okutsu præsenterer sit værk og sin kunstpraksis. 09 April 2014, kl. 13.00 – 14.00 Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K. Gratis adgang. Tilmelding er nødvendig. Læs mere: www.museion.ku.dk
 

Meating Ghost er støttet af Statens Kunstfonds Projekstøtteudvalg for Billedkunst

 

Creditliste:


Meating Ghost
Koncept: Ayaka Okutsu
Videodesign: Ayaka Okutsu
Lydoptagelser & redigering: Ayaka Okutsu, Stina Hasse
Projektassistenter: Frigge Himmmelstrup, Rasmus Strange Thue Tobiassen, Annika Tritshcler, Aleksandra Rakic
Sangere: Jakob Nielsen, Benjamin Nielsen,
Produktion: Atelier Hotel Pro Forma


Blind Robot
Koncept: Louis-Philippe Demers
Installation arrangeret af Ståle Stenslie & Elizabeth Ann Jochum (Aalborg Universitet)


Ayaka Okutsu er japansk billed- og performance kunstner med base i Berlin. Hun er uddannet fra Städelschule, Frankfurt am Main, i 2010 som mesterelev af billedkunstner Mark Leckey. Med over 40 solo- og gruppeudstillinger og performances i Europa, Afrika og Japan har Ayaka Okutsu skabt sig et solidt ry som eksperimenterende billedkunstner, der går nye veje i mødet med publikum. Hendes værker er ofte tværmediale installationer med fokus på publikumssituationer, perception og eksperimenter med forskellige rum, medier og teknologi.
Ayaka Okutsu er artist-in-residence januar – april 2014 på Hotel Pro Forma.


Louis-Philippe Demers er associate professor ved School of Art, Design and Media på Nanyang Technological University i Singapore. Han skaber installationer og performances i stor skala. Hans værker befinder sig i feltet mellem underholdning, robotteknologi og interaktivt design. Over de sidste to årtier har han deltaget i mere end hundrede kunst –og sceneproduktioner og har bygget over tre hundrede maskiner.


Atelier Hotel Pro Forma er et internationalt art lab, hvor unge, anerkendte og internationale kunstnere udvikler og viser værker skabt på tværs af kunstformer som visuel kunst, video, lyd, arkitektur, lys, tekst og scenekunst.  Atelieret er et fysisk rum og en platform for unge lovende kunstnere og studerende fra hele verden, der skaber udstillinger, installationer og performances samt koncepter til fremtidige projekter.

 

Atelier Hotel Pro Forma blev startet i 2011 af Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Forma. 

2014
05. apr 2014
, kl. 17:30
Atelier Hotel Pro Forma, Stranslodsvej 6B, 3.sal, 2300 København S
Del denne side