Chapter 15

Ledelse og organisering af projekter i scenekunsten

2009
30. sep 2009
Ledelse og organisering af projekter i scenekunsten

Chapter 15

Ledelse og organisering af projekter i scenekunsten

30 september 2009
 

CHAPTER 15, netværk for producenter af international scenekunst, inviterer til netværksmøde om 

Ledelse og organisering af projekter i scenekunst 

Arbejde i projektforløb, er hverdag for scenekunstproducenter. Men er der redskaber eller viden, der kan give os bedre overblik og forståelse for den måde vi leder, organiserer og evaluerer vores projekter på? 

Med Dr. Prof. Armin Klein, ansat ved Institut for Kulturmanagement, Ludwigsburg. 

Armin Klein startede sin karriere som dramaturg ved Theater am Turm i Frankfurt, og har efterfølgende etableret sig som en af Tysklands førende forskere og undervisere indenfor kulturmanagement. Armin Klein har udgivet en lang række bøger og artikler om ledelse i kunst- og kulturlivet, kulturpolitik, markedsføring, foruden lærebøger og opslagsværker inden for området. Senest har Armin Klein udgivet resultaterne af en stor undersøgelse om hvilke behov der eksisterer i kunstlivet hvad angår viden, know-how og faglige evner hos ledere og producenter. 

Arrangementet finder sted onsdag d. 30. september 2009 kl. 13.00 – ca. 17.00 i foyeren på REPUBLIQUE, Østerfælled Torv 37, 2100 Kbh Ø. 

Tilmelding senest 24. september til Rasmus Adrian (ra@republique.dk). Husk at oplyse navn, organisation og evt. kontaktoplysninger. Deltagelse i arrangementet er gratis. 

NB! Arrangementet foregår på engelsk 

Meeting programme (preliminary) 

13.00 - 13.20: Meet, greet, and the “Hot Seat” 

13.20 - 14.30: Prof. Dr. Armin Klein on organizing and managing projects in performing arts 
• What are the challenges of projects in the performing arts? 
• How does the specific features of performing arts organizations condition the planning, managing, and evaluation of projects? 
• What are the necessary tools for the arts manager when working in project settings? 

14.30-14.50: Coffee/Tea break 

14.50-15.15: Group work and discussion in plenum 

15.15-16.00: Prof. Dr. Armin Klein on the professionalization of the performing arts industry 
• What are the needs of the performing arts industry with regard to skills, knowledge and attitudes of arts managers? 
• What are the strategies available for improving and developing the skills and professionalism of managers in the performing arts? 

16.00-?: Close and a glass of wine 

Meld dig ind i Chapter 15s Facebook gruppe her. 

Om Chapter 15 
Chapter 15 er et netværk for alle aktører i scenekunstlivet, der arbejder for at forbedre strukturelle og økonomiske vilkår for præsentation af international scenekunst i udlandet og i Danmark. 

Netværket søger gennem uformelle møder, at understøtte en udvikling og professionalisering af området under tre overskrifter: 

1) Vidensdeling og kompetenceudvikling 
Gennem præsentation af ”best practice”, forskning og praksiserfaringer fra førende aktører i ind- og udland, søger Chapter 15 at inspirere og udfordre netværksdeltagernes egen internationale virksomhed. 

2) Netværk og professionelle relationer 
Chapter 15 skaber rammer for møder og udviklingen af netværksrelationer mellem scenekunstens aktører, og ønsker hermed at bidrage til øget samarbejde og udveksling bredt i scenekunstmiljøet. 

3) Øget teaterpolitisk fokus på det internationale arbejde 
Netværket søger gennem sine aktiviteter at skabe en åben og levende dialog, der kan medvirke til at bevidstgøre deltagerne om aktuelle problemstillinger, der knytter sig til arbejdet med den internationale scenekunst. Dermed kan netværket fungere som en katalysator for en teaterpolitisk debat om vilkårene for scenekunstens internationale arbejde. 

Grundlaget for arbejdet i Chapter 15, er en overbevisning om, at internationale relationer, udveksling og samarbejde er en nødvendighed for at sikre en konstant udvikling og fornyelse af dansk scenekunst, og at et internationalt perspektiv altid vil komme vores publikum til gavn. 

Bag Chapter 15 står tre initiativtagere, der alle har et internationalt perspektiv i deres daglige arbejde med scenekunsten. 

Bradley Allen, manager 
Hotel Pro Forma 
ba@hotelproforma.dk 
mobil 26 33 01 35 

Rasmus Adrian, teaterdirektør og administrativ leder 
REPUBLIQUE 
rasmus.adrian@republique.dk 
mobil 30 85 09 91 

Paw Petersen, projektleder 
Images Festival (CKU) 
pp@dccd.dk 
mobil 40 40 76 49 

2009
30. sep 2009
Ledelse og organisering af projekter i scenekunsten
Del denne side