Artist-in-Residence+

Artist-in-Residence

Et program for internationale kunstnere

Artist-in-Residence

Et program for internationale kunstnere

Foråret 2016

 

Jan Moszumanski (PL), januar-marts 2016

Den norske baserede kunstner Jan Moszumanski (PL) arbejder inden for forskellige medier såsom skulptur, lyd og video. Gennem sine (ofte humoristiske) værker søger han at tematisere angstens økonomi som en dominerende tendens i vores samtid, hvor virkeligheden er konstrueret og udviklet på baggrund af 1960’ernes modkultur. Under sit residency har Jan udviklet intermedia -projektet Talking Calms Me Down, som han præsenterede på Hotel Pro Forma Lounge den 4. marts 2016.

www.janmoszumanski.com

 

 

Efterår 2015

 

Sara Rönnbäck (SE) og Daniel Slåttnes (NO), oktober - december 2015

Sara Rönnbäck og Daniel Slåttnes brugte deres 2 måneders residency på intensive forsøg på at kommunikere og samarbejde med deres kunstneriske materialer, der her fik muligheden for at udtrykke sig på lige fod med kunstnerne.

Med henblik på at nærme sig materialets natur og "egen vilje" arbejdede de med repetitive cyklusser, igennem hvilke deres perception af materialet gradvist blev opløst til fordel for nye rytmer og relationer.
Duoen samarbejdede i løbet af processen med både forskere,
shamaner og andre kunstnere - alle med forskellige tilgange til ideen om, at materialet har en selvstændig vilje.
Resultatet blev den performative udstilling Seances with Materials, skabt af Rönnbäck og Slåttnes i samarbejde med visual artist Malin Bülow, koreograf Solveig Styve Holte, Mug, lydkunstner Andreas Oxenvad, Planter, Plastik, Sten, Glaskarafler og Vand. Udstillingen fandt sted fredag d. 4. december 2015.

http://www.slaattnes.com/
http://www.sararonnback.com/
 

 

 

Forår 2015

 

Giacomo Raffaelli (IT), april-maj

Den italienske fotograf Giacomo Raffaelli arbejder kunstnerisk med naturvidenskabelig forskning. Gennem brug af fotografi, video og tekst undersøger han ideen om absolutte måleenheder såvel som æstetikken forbundet med de redskaber videnskaben benytter - som f.eks. en 3D printer.

Under opholdet hos Atelier Hotel Pro Forma har han bl.a. haft adgang til DFM – Danmarks National Metrologiinstituts laboratorium, hvor den danske kopi af kilogrammet er opbevaret. Ved at kombinere video-optagelser, 3D modellering og research har han skabt nye visuelle og tekstbaserede værker.
Til Hotel Pro Forma Lounge fredag d. 8. maj 2015 kunne man opleve de nye værker, herunder videoinstallationer, en publikation, samt overvære et foredrag med kunstneren.

www.giacomoraffaelli.com

 

 

Julian Maynard Smith (UK), marts-april

Den britiske iscenesætter Julian Maynard Smith var i foråret 2015 artist-in-residence på Atelier Hotel Pro Forma, hvor han præsenterede det første stadie i udviklingen af projektet The Apartment.

The Apartment er en kombination af live performance og videoprojektion, der undersøger, hvordan andre mennesker påvirker vores identitet og opfattelse af os selv som individer.

I The Apartment indtager forskellige performere det samme rum. Det er dog ikke længere et spørgsmål om hvem, der er hvem, men hvordan deres identiteter smelter sammen i mødet med hinanden. 

The Apartment kunne opleves på Hotel Pro Forma Lounge d. 9. april 2015 i Nikolaj Kunsthal.

 

 

 

 

Efterår 2014

 

Sigbjørn Bratlie (NO), oktober- november

Sigbjørn Bratlie bruger sprog som kunstnerisk materiale. Flere af hans værker er et produkt af intensive sprogstudier, sociale eksperimenter og sproglige improvisationer med ham selv som hovedperson. Ofte fremkalder værkerne kritiske og til tider komiske billeder af kommunikationen (eller manglen på samme) mellem mennesker.
Sigbjørn Bratlie arbejdede under sit artist-in-residence på værket KIKKUUVUGUT, som på tager afsæt i samme form for kunstnerisk proces. I 6 måneder kæmpede Sigbjørn sig igennem intensive studier af det grønlandske sprog. Kulminationen på hans arbejde kunne opleves på Hotel Pro Formas Lounge d. 7. november 2014: Den første live samtale på grønlandsk med Inuk og visningen af videoværket Kikuuvugut.

www.sigbjornbratlie.com

 

 

 

Karl Van Welden (BE), november - december
Den belgiske kunstner Karl Van Welden påbegyndte I 2006 en værkcyklus med titlen United Planets om menneskets tilstedeværelse i universet. Hvordan kan vi som mennesker relatere til universets uendelighed? Med afsæt i planeterne og vores solsystem leder han efter et kunstnerisk svar på dette store spørgsmål.
Karl præsenterede i 2013 med stor succes SATURN II på Metropolis Festivalen, og i efteråret 2014 vendte han atter tilbage til København som artist-in-residence på Hotel Pro Forma. Karl arbejdede her på projektet A Fall, som indgår i værkcyklen som en del af MARS II. A FAll kunne opleves på Hotel Pro Forma Lounge d. 5. december.
A FALL, iscenesætter katastrofens momentum og sætter spørgsmålstegn ved vores tvetydige forhold til en forestående katastrofe. Asken falder ned på en drejende vinylplade og skaber unikke mønstre af en musikalsk ruin. En moderne memento-mori, der minder os om vores egen dødelighed.
 

 

 

Forår 2014

 


Peter Power (IR), marts - maj
Peter Power er Irsk komponist, lyddesigner og performer bosat i Cork, Irland. Til trods sin unge alder har han komponeret og produceret over 15 originale musikværker til festivaler, koncertsteder og teatre. Hans praksis består også af adskillige eksprimenterende lyddesigns, soundscapes og elektroniske kompositioner, senest til forestillingen DEEP, der spillede på Edinburg Fringe Festival i 2013. Hans store værker bliver til gennem hans virke som kunstnerisk leder af irske Eat My Noise Productions, der skaber ny kompositionsmusik, elekroniske kompositioner, akustiske og orkesterproduktioner til film, teater og dans.

Som soloist har produceret og medvirket til flere live-optrædender og udgivelser med andre musikere og performere. Hans værker emmer af en stærk fornemmelse for klassiske kompositioner vævet sammen med immersive elektroniske lyddesigns og audiovisuelle medier, der giver hans live-optrædender et på et gang stramt og eksperimenterende udtryk.

Under sit ophold udvikler han projektet Versations, som blev vist d. 9. maj 2014 på Atelier Hotel Pro Forma.
 

 

Ayaka Okutsu,  januar - april 
Ayaka er Japansk billed- og performance kunstner med base i Berlin. Hun er uddannet fra Städelschule, Frankfurt am Main, i 2010 som mesterelev af billedkunstner Mark Leckey. Med over 40 solo- og gruppeudstillinger og performances i Europa, Afrika og Japan har Ayaka Okutsu skabt sig et solidt ry som eksperimenterende billedkunstner, der går nye veje i mødet med publikum. Hendes værker er ofte tværmediale installationer med fokus på publikumssituationer, perception og eksperimenter med forskellige rum, medier og teknologi.


Under sit ophold udviklede Ayaka Okutsu projektet Meating
Ghost
, som blev vist 5. april 2014 på Atelier Hotel Pro Forma. 

 

 

 

 

Efterår 2013

 

Naja Lee Jensen (NO/DK), november - december

Naja Lee jensen er en dansk billed- og performancekunstner bosat i Norge. Hun har en Master of Fine Art fra Kunstakademiet i Oslo 2012, og har udviklet og fremført adskillige performances på teatre og festivaler i Europa bl.a på Novi Ganz Novi Festival i Zagreb, Festspillene i Bergen, Black Box Teater i Oslo. Hun har desuden udviklet flere steds- og situationspecifikke installationer i det offentlige rum fx Fredrikstad Stadion, Oslo Fjord og Bispebjerg Kapel i København. 

Naja udviklede gruppeinstallationen reflections and unreflections, der blev udstillet 6. december 2013. 

www.najaleejensen.com
 

 

Andreas Hald Oxenvad (NO/DK), september - november

Dansk billed -og lydkunstner bosat i Norge. Han har et bagkatalog på over 20 udstillinger i Norden, og har udviklet lyddesign til teaterforestillinger og lydkunst til adskillige stedsspecifikke projekter, senest med en lydcollage til en skøjtebane i det centrale Oslo. Han driver og kuraterer både ONO Gallery og Spikersuppa Soundgallery i Oslo. Hans værker er ofte tværmedielle og konceptuelle. 

Udviklede koncept til og kuraterede gruppeudstillingerne Sculpture Situation Station og Human Situation Station, vist henholdsvis 4. oktober og 1. November 2013.

www.andreasoxenvad.com
 

 

 

 

Forår 2013

 

Jon R.Skulberg (NO/DK), maj-juni

Norsk kunstner som bor i Københan. Han er uddannet på Akademiet for Scenekunst i Fredrikstad og Insitutet for Dramaturgi i Århus, Danmark. Har arbejdet sammen Hotel Pro Formas kunstneriske leder Kirsten Dehlholm på adskillige produktioner, heriblandt Relief (2008), War Sum Up (2012), Parsifal (2013) og Rienzi (2014). Har udviklet udstilling- og skulpturdesign hos Robert Wilson, og hans værker er blevet udstillet i Oslo, København, Berlin, Warsawa, Moskva og Prag. 

Jon udviklede performance installationen Flatland Moments, der blev vist 3. maj 2013, samt Vrrrh ssch ssch (solid smoke and ready made sounds) i samarbejde med Kirsten Dehlholm og lyddesigner Kristian Hverring, vist 7. juni 2013.

www.jonskulberg.com
 

 

Paul Wiersbinski (DE), i samarbejde med Hanna Hildebrand, januar - april

Tysk installations- og videokunster med et bagkatalog med af 33 udstillinger og 30 performances på kunstinstitutioner i hele Europa. Afgangselev i 2010 fra filmlinjen på Academy of Fine Arts - Frankfurt am Main, udnævt Mesterelev 2011 af professor Mark Leckey og Douglas Gordon, tidl. tilknyttet residency-programmer i Bogota, Aberdeen, Mexico City og Groningen. Modtog legat i 2005 fra German National Academic Foundation.
Paul videoskulpturen One Man Unit i Kødbyen i København d. 28 februar og på på udstillingen 500 metres from here 1. marts 2013. Udviklede performance-installation SWARM, vist 5. april 2013. SWARM blev vist i sin endelige form juni 2013 med titlen Schwawarma på Ballhaus Ost i Berlin.

 


pathosformel (IT), marts - april
Italiensk/mexikansk kunstnerduo, som består af kunstnerne Daniel Blanga-Gubbay og Paola Villani. De har siden 2007 udviklet og fremført adskillige prisbelønnede scenekunst-værker på festivaler og teatre i og uden for Europa bl.a. på Institute of Comtemporary Art i London,Uovo performing art festival i Milano, Grec Festival i Barcelona.

pathosformel udviklede performanceinstallationen T.E.R.R.Y,  vist 20. marts 2013 under Samtalekøkken i Nikolaj Kunsthal. T.E.R.R.Y blev senere vist på Santarcangelo Festival 2013. 

www.pathosformel.org

 

 


 

Efterår 2012

Jakob Oredsson, juli - september
Svensk billedkunstner og scenograf, der arbejder hovedsagligt med stedsspecifikke installationer og forestillinger i dialog med arkitektur, lys og publikum gennem brug af en bred vifte af medier. Han har arbejdet med kunstnere som Robert Wilson (US) og Kirsten Dehlholm samt udstillet i London, Berlin, Moskva og København.

Jakob Oredsson er Bachelor of Fine Arts fra Akademiet for Scenekunst i Fredrikstad (Norge) og studerede billedkunst ved Central Saint Martins College of Art and Design i London. 

Han udviklede installationen Skyline, udstillet 28 august - 10 september 2013 på Søren Kierkegaards Plads ved Det Kongelige Bibliotek, København.

www.jakoboredsson.com

Del denne side